Rekreativno plivanje smanjuje stres, pa se posebno preporučuje ljudima, koji rade na odgovornim radnim mestima. Psihoterapeuti ističu da su ljudi koji redovno plivaju sigurniji u sebe, dobro raspoloženi i deluju vitalno. Zato preporočuju plivanje najmanje dva-tri puta nedeljno. Starijima je ono idealno za očuvanje kondicije i prevenciju srčanih, plućnih i reumatičnih bolesti, ali i kao svojevrstan "eliksir" za produženje mladosti.

Idealna temperatura vode za plivanje je 25-26 stepeni, a maloj deci oko 28 stepeni.Voda hladnija od 22 stepena preporučuje se samo ljudima, koji su od detinjstva navikli na hladnu vodu. Najidealnije je plivanje ujutru i to dva sata posle jela, ako je obrok bio obilniji.

Zbog povoljnog delovanja vode na čovekovo psihofizičko zdravlje plivanje se preporučuje svima, bez obzira na pol i godine. Bilo bi idealno da se plivanje ne ograniči samo na letnje mesece, već da se upražnjava stalno, jer je to najbolji način da se održi kondicija, stekne i sačuva dobra linija i što je najvažnije očuva zdravlje.

Cenovnik za rekreativno plivanje možete pogledati na cenovnik

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player